Groepsreizen en groepsdagtochten 2019

Werelds Westland en bezoek aan Maeslantkering in Hoek van Holland

Vanaf 67,95 p.p.

Artikelnummer: jdk-3630 Categorie:
Prijzen:
46-50 personen: € 67,95 p.p.
41-45 personen: € 69,95 p.p.
36-40 personen: € 72,95 p.p.
30-35 personen: € 78,95 p.p.

Weinig lopenDeze reis is geschikt voor mindervaliden.

Beschrijving

Het Westlands Museum in Honselersdijk

Rond de klok van 08.30 uur vertrekken we vanaf uw opstapplaats en rijden we naar het Westlands Museum in Honselersdijk. Tussen de kilometers lange kassen en tal van aanverwanten bedrijven en veilinghallen zullen we rond de klok van 10.00 uur aankomen en wordt u ontvangen met koffie of thee en een heerlijk stukje appelgebak. Na de koffie brengt u een bezoek aan het Westlands Museum waar u o.l.v. een gids de historie van de streek uitgelegd krijgt. In de Glazen Stad een televisieserie van Willy van Hemert en nu het decor van de serie de Zwarte Tulp wordt het harde werken en concurrentie in de glazen kassen en tuinderijen van het Westland besproken, want het is een hard bestaan in de glastuinbouw. Natuurlijk maakt u ook kennis met een oorspronkelijke veiling en mag u met de oude veilingklok bij afslag meedingen.
Werkelijk prachtig is de historische tuin, waar u zich in een andere tijd waant. Het geeft perfect een tuinbouw bedrijf weer in de eerste helft van de vorige eeuw.

Na de rondleiding staat er voor u een heerlijke Westlandse koffietafel klaar, en rijden we ’s middags naar het Keringhuis in Hoek van Holland

Het Keringhuis

Het Keringhuis laat zien hoe we in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden. Tijdens een rondleiding legt een deskundige gids alles uit over hoogwaterbescherming in Nederland. Vanaf de watersnoodramp in 1953, via de deltawerken tot de nieuwste ontwikkeling op het gebied van hoogwaterbescherming.
Ook buiten op het terrein wordt de werking van de imposante Maeslantkering haarfijn uitgelegd. Laat het stormen, gieten van de regen of zet een brandende zon aan de hemel op het Waterplein en ontdek zelf hoe de Maeslantkering werkt.

Op de terugweg richting Brabant gebruiken we nog een heerlijk diner.

Inclusief:

2 x koffie met gebak appelgebak, bezoek Westlands museum, bezoek en rondleiding keringhuis, uitgebreide koffietafel met kroket, diner en vervoer per luxe touringcar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werelds Westland en bezoek aan Maeslantkering in Hoek van Holland” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren