Dagtochten en reizen

Prachtige Belgische stuwdammenroute

Vanaf 70,95 p.p.

Artikelnummer: 048 Categorie: Tags: ,
Prijzen:
46-50 personen: € 70,95 p.p.
41-45 personen: € 72,95 p.p.
36-40 personen: € 74,95 p.p.
30-35 personen: € 79,95 p.p.

Gemiddeld lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Na het gebruik van een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai in Restaurant de Wilhelminatoren gaan we o.l.v. een gids door het mooie Belgische landschap richting Eupen. Hier wordt een heerlijk lunch geserveerd met een prachtig uitzicht op de Weserstuwdam, gelegen in het Duits–Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel.

Het meer van Eupen is het grootste drink en waterreservoir van België . Na de lunch vertrekken we richting het stuwmeer “La Gileppes”. Een van de oudste stuwdammen van Europa, waarvan het gewicht de dam op zijn plaats houdt en de watermassa in evenwicht houdt. De dam is gebouwd tussen 1869 en 1878, in 1971 opgehoogd en heeft een capaciteit van 25 miljoen kubieke meter water.
In het midden gesierd met een leeuw van 13.5 meter hoog, het werk van Félix Bourré en vervaardigd van 187 blokken steen en weegt 300 ton
Hier is het mogelijk een tentoonstelling te bezoeken over de bouw en de werking van de Gileppe. Verder is het prachtig een wandeling te maken over de dam en het prachtig uitzicht vanaf de toren (77 meter hoog te bereiken met lift) te bewonderen.

Deze prachtige dagtocht sluiten we af met een heerlijk diner in Vaals.

Inclusief:

2x koffie met vlaai, rondrit o.l.v. gids, bezoek stuwmeer gebruik van lift en tentoonstelling, lunch en diner en vervoer per luxe touringcar.

Exclusief:

consumpties bij het diner

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prachtige Belgische stuwdammenroute” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren