Dagtochten en reizen

Kaasmarkt Alkmaar / Klompen en Volendam

Vanaf 58,50 p.p.

Artikelnummer: jdk-2671 Categorie: Tags: , , , , , ,

Alleen te boeken op vrijdag vanaf 18 april t/m 12 september 2020

Prijzen:
46-50 personen: € 58,50 p.p.
41-45 personen: € 59,50 p.p.
36-40 personen: € 61,50 p.p.
30-35 personen: € 67,50 p.p.

Veel lopen

Prijzen gelden per touringcar

Beschrijving

Kaasmarkt Alkmaar en Klompen

Via uw opstaplaats rijden we naar Alkmaar voor een bezoek aan de kaasmarkt.
Sinds 1939 is Alkmaar de enige stad in Nederland waar de kaas nog op een traditionele wijze op een kaasmarkt verhandeld wordt.

De kaasdragers gilde verzorgt het transport en het wegen van de kaas tijdens de kaasmarkt. Voordat de gilde in actie komt, wordt het plein gereed gemaakt. Na het luiden van de aanvangsbel om 10.00 uur, beladen de zetters de berries. Deze worden door de kaasdragers naar de weegschalen gedragen, waar de kaas gewogen wordt.

In de tussentijd zijn op het plein handelaren en keurmeesters bezig met het bepalen van de kwaliteit van de aangevoerde kaas en het bedingen van de prijs. Dit gaat nog gepaard met het handje klap. Kortom een ware belevenis.
Omdat de kaasmarkt al om 10.00 uur begint, is het vertrek rond 08.00 uur. Tijdens de reis zal er koffie of thee met cake in de bus worden geserveerd.

Klompenmakerij

Na het bezoek aan de kaasmarkt rijden we naar Katwoude. Daar staat voor u een heerlijke lunch klaar, waarna we een klompenmakerij bezoeken. Klompen hebben een eeuwenoude geschiedenis en maken niet voor niets deel uit van het beeld dat bij Nederland hoort.

Hier krijg u een demonstratie te zien hoe een schijf wilgen of populierenhout wordt omgetoverd tot een klompvorm. Deze wordt uitgeboord, gedroogd, geschuurd, getrommeld en eventueel beschilderd.

Hierna rijden we naar Volendam, waar u nog de gelegenheid krijgt om dit mooie stadje op eigen gelegenheid te bezoeken. Vervolgens zullen we weer richting Brabant rijden om deze dagtocht af te sluiten met een heerlijk diner.

Inclusief:

Koffie of thee en cake tijdens de reis, bezoek aan de kaasmarkt, lunch met kroket, bezoek aan de klompenmakerij, diner en vervoer per luxe touringcar.

Bijzonderheden:

 Deze dagtocht is alleen te boeken op vrijdag vanaf 18 april t/m 12 september 2020.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kaasmarkt Alkmaar / Klompen en Volendam” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie / Reserveren